Skjern Birk Plantage

Afstand: 16.28 Km

Tag på opdagelse i Skjern Birk Plantage, som rummer 46 ha., og gå, rid eller cykel en tur på en af de mange ruter området byder på. I plantagen ligger Sortedams sø, som er en lille sø hvor der er placeret borde og bænkesæt.

Den gule rute er en cykel- og gangsti på 1,6 km. og er den korteste rute i plantagen. Hvis du har hesten med, så er det den blå rute som du skal benytte dig af og den er 2,3 km. Rød rute er en cykel- og gangsti på 2,6 km. og går gennem plantagen forbi hængekøjehytten. Hængekøjehytten er en hytte som har plads til mange hængekøjer. Udenfor hytten er der sat nogle stolper, som også er beregnet til hængekøjer. Foruden hængekøjehytten er der bordebænkesæt, grillplads, toilet og vand. Så tag gerne et hvil her eller tag hængekøjen med og tag en overnatning. Hytten skal bookes her.

Hvis du vil ud på en lidt længere tur, så kan du f.eks. tage Hjertestien som er en rute på 3,3 km. og som går igennem Skjern Birk Plantage og lidt i bebygget området. Terrænet er let kuperet, og der er et rigt fugleliv. Der er legeplads, og stien kan bruges hele året, da der ryddes for sne. Hjertestien er både egnet til gang, løb, cykling og barnevogne.

Hvis du mere er til en oplevelsestur, så kan opdagelsesruten anbefales – den lilla rute. Går du hele ruten, får du ca. 3 km. i benene. Den fører dig gennem hele plantagen og har hele 19 oplevelsesposter. Her er der forskellige aktiviteter for hele familien. Er du f.eks. til en rolig gåtur, hvor du kan nyde naturen og se på kunst? Så kan du på denne rute finde kunst som er kreeret af lokale kunstnere. Er du mere til bevægelse eller skal børnene brænde noget energi af, så kan det være at der skal sættes lidt ekstra tid af ved Tarzanbanen, klatretræet, rebgyngen eller ved en af de 3 stop med træningsøvelser. Skal dit barn af med sutten, hvad så med at aflevere den i Suttevogterens træ?

Opdagelsesruten rummer følgende poster

 1. Information om Skjern Brik Plantage
 2. Kunstner Linda Stampe
 3. Kunstner Jannie Nyegaard
 4. Træningsøvelser
 5. Suttetræet
 6. Rionet
 7. Hulebyen og rionet
 8. Træningsøvelser
 9. Tarzanbanen
 10. Kunstner Svend Aage Steffens
 11. Klatretræ
 12. Rebgynge
 13. Kunstner FLGrafix
 14. Galgehøjen
 15. Vandhul
 16. Træningsøvelser
 17. Myretuen
 18. Insektlunden
 19. Udsigtstårn

De 19 poster er alle udstyret med QR koder, der inspirerer til leg, læring og træning eller fortæller om et stykke lokalhistorie.Opdateret af: VisitVesterhavet  | turist@visitvesterhavet.dk
Fotograf: Clara Lilley