Natursti ved Abildaa Brunkulsleje

Afstand: 8.71 Km

 | +45 96 28 28 28 |  teknik@herning.dk | 
Et lille afmærket stiforløb på 2 km. rundt i den helt fantastiske brunkulslejenatur. 

Parker ved vejen og gå ned til selve brunkulslejet. Herfra udgår den lille afmærkede rute på ca. 2 km. På stien rundt kan du på tætteste hold opleve den meget spændende og indholdsrige natur, der er opstået i det kunstige menneskeskabte landskab på bare 50 år. - Ruten er ikke handicapvenlig.

På ruten finder du også et af de 16 stempler, der er gemt rundt omkring i kommunen. Følg linket for at hente stempelhæftet her.

Det er nemt at se, at menneskers kraftige påvirkning af naturen, ved at grave efter brunkul, har fået området til at se helt anderledes ud end det oprindeligt gjorde. Ved gravning opstod der nøgne ler- og sanddynger omkring dybe huller. Hullerne er nu blevet til smukke søer med siv, vandplanter og dyreliv. De gamle ler- og sanddynger kan du nu opleve enten som tilplantet med fyrretræer eller som bakkeområder, der har fået lov til selv at udvikle sig til arealer med mange slags buske og træer. Masser af insekter, frøer og tudser, små og store pattedyr som mus, ræv, hare og rådyr lever nu også i det område, der i mange år var et ørkenlandskab.

Ved et besøg i og omkring brunkulslejet kan man også se, hvad der sker, når man graver i jorden. Her ser det ud ligesom i 1965, da arbejdet stoppede.

http://abildaa.dk/abildaa-brunkulsleje/natur-stien 



Opdateret af: VisitHerning  | mail@visitherning.com
Fotograf: Abildaa Brunkulsleje
Fotograf: Abildaa Brunkulsleje
Fotograf: Abildaa Brunkulsleje
Fotograf: Abildaa Brunkulsleje
Fotograf: Abildaa Brunkulsleje
Fotograf: Abildaa Brunkulsleje