Herningsholm Museum

Afstand: 24.75 Km

Herningsholm Museum ligger i Hernings ældste bygning fra 1579. Her fortælles om livet på heden – og om de historier det har inspireret, og den rolle det har spillet for tekstilindustrien, som senere kom til at præge området.

Kanoner, uldsokker og livet på heden

I den gamle herregårds stemningsfulde rum kan du komme tæt på forfatteren Steen Steensen Blicher og livet på heden i både tekst, billeder og genstande. Men du kan også opleve historien om en herregård, der gik fra at huse en mindre hær og kanoner til at skabe en stor forretning på får og uldsokker – og som blev starten på den midtjyske tekstilindustri. Når du er færdig i udstillingerne, kan du gå en tur eller nyde madpakken i herregårdens lille, fine haveanlæg – eller stikke hovedet ind i vores museumsbutik, som sælger bøger, legetøj og andre gode sager.

Museum Midtjylland

Herningsholm Museum er en del af Museum Midtjylland, som består af fire kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. Både den som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk. Så kig forbi, gå på opdagelse i historien – og oplev et Midtjylland både før, nu og i morgen. 

Du kan læse meget mere om museets aktiviteter, udstillinger og mange forskellige arrangementer og oplevelser på museummidtjylland.dk



Opdateret af: VisitHerning  | mail@visitherning.com
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Allan Trolle
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Maja Theodoraki
Fotograf: Allan Trolle